Waardegedreven organisaties
maken mensen sterker
en de wereld beter

Lees blog

Mijn achtergrond

Filosoof en bestuurder.

Ik ben gericht op betekenis. Wat betekenen organisaties voor mensen en mensen voor organisaties? Als lid Raad van Bestuur leidde ik van 2000 tot 2016 een sterk waardegedreven organisatie met 1400 medewerkers en vele locaties. Bij ieder nieuw initiatief ging het mij steeds om de visie, de waarden en de werkwijze.

Ik ben bezig met ethiek. Wat betekent de eindigheid van het leven voor de kunst van het leven? Ik begon ooit als docent filosofie en promoveerde op het thema relationele zorg.

Download mijn CV
Download publicatielijst

foto-pim-blomaard

Mijn inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit een concrete ervaring in 2012 – een retraite met ons managementteam.

Als bestuurder besloot ik samen met mijn collega om alle scenario’s los te laten, en zonder programma erin te gaan. Ik opende de dag met een eenvoudig ritueel, dat ik de avond tevoren had bedacht. Dat zette de toon, de setting en de richting. Een half jaar later – na diverse sessies in alle geledingen van de organisatie – presenteerden we een meerjaren cultuurprogramma: Open de Ruimte. We concretiseerden dit in beelden, in nieuwe methoden van werken, van beleidsvoorbereiding, van besluiten, van samenwerken. We openden in vele (beleids)vergaderingen doelgericht de sociale ruimte tussen mensen, vanuit de wil elkaar te wekken en gewekt te worden, te onderzoeken wat hier en nu past, te ondervinden hoe de wereld resoneert, en te ondernemen door moedige stappen naar buiten te zetten.

Daarnaast vind ik dagelijkse bezieling in antroposofische meditatie en ethische reflectie. Dat helpt mij bij de bewuste integratie van mijn denken, gevoel en wilsleven. Ik streef naar meer individualisering ten behoeve van een waardegedreven gemeenschap.

Mijn waarden

Waarden zijn bronnen van kracht en bronnen van gezondheid. Zij wortelen in een visie op het mens-zijn en zij manifesteren zich in eigenschappen en een levenshouding. Belangrijke persoonlijke waarden zijn voor mij: gelijkwaardigheid tussen mensen; dienstbaarheid aan de ontwikkeling van mijzelf, van de ander en van het grotere geheel; tegenwoordigheid van geest om hier en nu het goede te kunnen doen.

Mijn toekomstvisie

De evolutionaire uitdaging waar we voor staan zie ik als volgt: er ontstaat een collectieve computer-intelligentie die werkt zónder menselijk bewustzijn en zónder individuele wil maar die veel invloed heeft op dat bewustzijn en die wil (zie bijv. de boeken van de historicus Harari). Het gaat er nu om deze digitale vorm aan te vullen met een bewuste vorm van samenwerken. Een bewuste vorm van collectief weten en werken, dat start in het menselijke hart, mét zelfstandig bewustzijn en gebaseerd op ieders individuele (vrije) wil. Dit evolutionaire doel vraagt om waardengedreven mensen en organisaties.

PBC – Voor een visie die leeft, waarden die bezielen en daden die tellen

Ondersteuning van organisaties die een verschil willen maken
Ondersteuning van mensen die betekenis willen geven

LAATSTE BLOG

NIEUWE KERNWAARDEN VESTIGEN – HET KAN!

Een indrukwekkend voorbeeld van een geslaagd waarden-project biedt Aveleijn. Dit is een grote organisatie in Twente die zorg verleent een mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie is nu 50 jaar en heeft circa 2000 medewerkers. Na een fusie en veel perikelen heeft men sinds 2014 krachtig ingezet op een inhoudelijk programma om de culturen…

Lees meer

BEWUST BEKWAAM?

Bewust bekwaam? Als het goed is leeft een leidinggevende de gemeenschappelijke waarden voor. Toch kun je ongemerkt in je rol gevangen raken. Zo zat ik onlangs bij een bespreking van een teamleider met vijf medewerkers. We bespraken een tekst die ging over de bijzondere kwaliteit die ze in deze woonvoorziening ontwikkeld hebben. Het ging over…

Lees meer

CREDO – OFTEWEL : WAAR GELOOF JE IN?

“Winst en waarde moeten van plaats wisselen” Deze quote van prof. André Nijhoff (hoogleraar Duurzaamheid en Stewardship aan Nyenrode) zet de boel op scherp. Nijhoff: “Het is tijd voor een andere mindset. Denk in de volgorde ‘gelukkig – productief – succesvol’ in plaats van ‘productief – succesvol – gelukkig’. Het maakt je organisatie sterker, omdat…

Lees meer

NIEMAND WIL VERANDERD WORDEN !

Laatst kwam ik naast een man in het vliegtuig te zitten. Deze bleek een bekend auteur en een veelgevraagd spreker te zijn op het gebied van innovatie. Deze had een mooi gezegde dat erop neerkwam dat de enige mens die graag verandert een baby met een poepluier is. Alleen als de externe noodzaak zo groot…

Lees meer

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Schrijf u hieronder in en ontvang 4x per jaar de nieuwsbrief.

VIJF TIPS: VAN INSPIRATIE TOT REALISATIE

Pim Blomaard Consult
Mob:  +31 6 51 32 79 99
Tel: +31 72 58 97 213
contact@pimblomaard.nl

Postadres:
Spaak Nes 3
1862 AT
Bergen NH

Bedrijfsgegevens:
KvK: 70 42 22 30
BTW: NL 121605188B01
Privacy Policy (AVG)
Cookie beleid
Algemene Voorwaarden